FÓRUM - E-mail
Kezdőlap
Bemutatkozunk
Tanfolyamok
Túráink
Képgaléria
Könyvajánló
Linkek
 

 

 

 

 HÍRLEVÉL
Iratkozz fel hírlevelünkre, így mindig időben értesülhetsz aktuális túráinkról!
Név:
E-mail:


Oldal: 1, 2, 3, 4

Roncsok a világ legkedveltebb merülőhelyein

A Roncsok a világ legkedveltebb merülőhelyein című könyv szerkesztője, Egidio Trainito öt kontinens 46 merülőhelyén található roncsokról szóló ismertetőt gyűjtött össze ebbe kötetbe. Minden roncs leírása mellett kis adatlapban foglalták össze az alapvető információkat,

többek között az elsüllyedés évét, a hajót hosszát, a roncs mélységét is megtalálhatjuk benne a szöveges leírás és a képek mellett. Számunkra azért is lehet érdekes, mert számos olyan, egyáltalán nem elérhetetlen távolságban található roncsról ír, amiket a vállalkozó kedvű búvárok merülhetnek. Példaként említhetem a Korzikán 23-27 méter mélységben található B-17E roncsot, a Szardína partja mentén elsüllyedt KT-12-t, a Camarat-foknál nyugvó Rubis tengeralattjárót. A Vörös-tenger népszerű roncsai közül pedig remek képekkel, merülőhelyleírással illusztrálva találhatunk számos érdekes és fontos információt többek között a Thistlegormról, a Ghiannis D-ről, a Blue Beltről vagy az Umbriáról.

Vic Cox
Az óceán titkai

Ritkán adódik alkalom arra, hogy nyaralás közben a tenger élővilágával találkozzunk, pedig csupán néhány mérföldnyire rejtőznek a parton fölállított nyugágyunktól. Néha, ha szerencsénk van, hajózás közben megpillanthatunk egy-egy bálnát, vagy delfint, ha nincs szerencsénk, fürdéskor hozzáérhetünk egy medúzához vagy beleléphetünk egy tengeri sünbe.

Ám ezek az állatok csak elenyésző töredékét képviselik annak az élővilágnak, amely a tengereket és óceánokat gazdagítja. Ez a könyv csodás fényképfelvételeivel, szövegével hozzájárul ahhoz, hogy később már régi ismerősként üdvözöljük az alkákat, a pingvineket, a nassaui fűrészes sügért, a rettegett cápákat, a rájákat és a tengeri vidrákat, miközben föltárja az életet adó és az életet tápláló óceánok és tengerek számos titkát. Segítségével az itt élő állatok a túlélésért folytatott harcába és szokásaiba is bepillanthatunk. Az óceán titkai természetesen nem nyújthat teljes képet erről a lenyűgöző birodalomról, de ablakot nyit rá, és legfőképpen tudatosítja bennünk, hogy saját fajunk létét veszélyeztetjük, ha hagyjuk, hogy elpusztuljon.

DANCE, S. PETER
CSIGÁK ÉS KAGYLÓK

A Határozó kézikönyvek segítik önt a természet tisztább és pontosabb megismerésében. Használatukkal könnyedén eligazodhat az állat és növényfajok, valamint az ásványok világában. Ez a kötet több mint 500 tengeri puhatestű faj házának vagy héjának a fotóját tartalmazza, tömör leírás kíséretében. A Határozó kézikönyveket egyszerű használni, élvezet nézegetni. Minden korosztály természetismereti könyvtárában helyük van.


Alan Mountain
BÚVÁROK KÉZIKÖNYVE

A könnyűbúvár-légzőkészülékes merülés világszerte egyre gyorsabban terjedő sportág, ezért ezen a területen mindinkább növekszik az igény a szakavatott gyakorlati tanácsok iránt.
A Búvárok Kézikönyve ezt az igényt kívánja kielégíteni, így számos kérdéssel foglalkozik, kezdve attól, hogy milyen felszerelést vásároljunk és milyen tanfolyamokon vegyünk

részt, egészen az alapvető egészségvédelmi és biztonsági előírásokig. De olvashatunk benne a szakirányú búvárkodás lehetőségeiről is: a víz alatti fényképezésről, a roncsbúvárkodásról, a jég alá merülésről.
Oldal: 1, 2, 3, 4
 
Ugrás a lap tetejére...
 
Copyright : 2006 by rubecz.hu. Minden jog fenntartva. Designed by: Colors Computer Kft.
Az oldal megtekintéséhez Internet Explorer 5.0, vagy ennél magasabb verzió számú böngésző ajánlott, 800x600-as felbontás mellett!